Tea for two à la carte

U kunt Anouk en Bernard boeken voor het opluisteren van allerlei gelegenheden: recepties, huwelijks - en uitvaartceremonies, allerhande feesten, enz.

Hun programma varieert van tijdloze klassieke stukken over wereldmuziek tot passionele tango en opzwepende jazz. Voor ek wat wils en geheel samen te stellen volgens uw eigen wensen. Zowel repertoire als duur van het programma kunnen volledig door u samengesteld worden.

Coppia Corda in Dialoog

Samen met woordkunstenares Melissa Leboeuf brengt Coppia Corda ook poëzie-muziek.

Zij hebben programma's met poëzie uit alle uithoeken van de wereld, maar ook een programma rond de Vlaamse auteur-dichteres Patricia De Landtsheer en een programma Liefdesviooltjes.

Maar ook!

De Poëzie der Kleine Dingen ... 

Levend in een snel veranderende, hoog technologische wereld waar consumptie hoogtij viert, voelen wij ons als mens soms bij de keel gegrepen. Overspoeld door negatieve berichten en hallucinante beelden, verliezen wij de voeling met de realiteit. Vergeten wij soms dat de kleine dingen rondom ons barsten van levenslust en schoonheid.  

Wat zijn die kleine dingen? In woord en klank gaat vioolduo Coppia Corda (Anouk Lievens en Bernard Bertonisamen met woordkunstenares Melissa Leboeuf op zoek naar het essentiële. 

Zorgvuldig gekozen poëzie van gekende en minder gekende Vlaamse en internationale dichters gaat hand in hand met de betoverende klanken van grote componisten als VivaldiBachAlbinoniMarcello en vele anderen. 

We duiken de wondere wereld in van de magische tuinen van Emile Verhaeren, verpozen even tussen mos en fluitenkruid met auteur Patricia De Landtsheer of vergezellen de grootmeester van de metaforen Pablo Neruda op zijn tocht door een levend geworden wintertuin.

Een ode aan de natuur en de kracht van de kleine dingen waar wij soms aan durven voorbijgaan.

Vraag onze poëtische menukaart!

Contactdans

Een uniek concept waarmee Coppia Corda in samenwerking met een danseres naar woonzorgcentra gaat om daar via dans en live vioolmuziek contact te leggen met personen met dementie.

Vraag zeker de infofolder als u interesse heeft!

Relaxatie met violen

Onverklaarbaar, maar voor iedereen herkenbaar: muziek raakt! 

Muziek doet iets met ons. Het maakt ons blij, laat ons huilen, voert ons terug naar vroeger of heeft een diepere betekenis die niet uit te leggen valt. 

Muziek is een taal zonder woorden, maar waarmee we wel kunnen communiceren, zaken opwekken of juist kalmeren. 

 

De trillingen die vioolsnaren teweeg brengen kunnen heel intens zijn. De vibraties masseren als het ware onze ziel. Vioolduo Anouk Lievens en Bernard Bertoni gingen op zoek naar oude en nieuwe melodieën die spreken zonder woorden. 

Gaande van het alom bekende Ave Maria tot de uitheemse relaxatieklanken van Luciano Berio nemen zij de luisteraars mee in een heel apart verhaal. 

 

Praktische info 

Anouk en Bernard kunnen spelen voor een groep mensen, maar ook voor één iemand. Groepen liefst niet groter maken dan 4 personen om de intieme sfeer van de sessie te vrijwaren. 

Het is volledig aan de inrichter om te beslissen hoe zij dit willen organiseren. Daarom is het belangrijk contact op te nemen om te bespreken wat de wensen zijn. 

 

De muzikanten voorzien zelf materiaal om projecties of lichteffecten te maken in de kamer. Zij brengen ook een verdamper mee voor een aangename geur. 

 

Er kan ook actief deelgenomen worden door tijdens de sessie tactiele prikkels te geven onder de vorm van een handmassage, laten voelen aan zachte voorwerpen, strelen met veren, … 

 

Interesse? 

Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!